Piec obrotowy (Do wypieku 5 sztuk pizzy)
Piec obrotowy to idealne rozwiązanie dla lokali gastronomicznych o dużym natężeniu pracy, które chcą serwować doskonale wypieczoną pizzę w szybkim czasie.
Piec obrotowy może być opalany drewnem, gazem lub w trybie hybrydowym, co pozwala dostosować go do indywidualnych potrzeb Twojej restauracji. Dzięki możliwości wypiekania do 5 sztuk pizzy jednocześnie, idealnie sprawdza się w najbardziej ruchliwych lokalach.
Piec pracuje w optymalnym zakresie temperatur 400°C/450°C, gwarantując szybkie i równomierne wypieczenie każdej pizzy. Ustawieniami pieca steruje się poprzez dotykowy panel sterowania, na którym można ustawić nawet najbardziej szczegółowe parametry takie jak: pożądany czas wypieku czy prędkość obrotu.
Aby jeszcze lepiej dopasować piec do wystroju wnętrza Twojej pizzerii, oferujemy go w trzech wariantach wykończenia: mozaika, tynk lub blacha.
Dodatkowe informacje
Forma opalania: drewno, gaz lub hybryda.
Płyta obrotowa: płyta wulkaniczna biscotto 4 cm
Temperatura pracy pieca: 400°C/450°C
Komin: ø 200 mm, naturalny ciąg
Palnik gazowy: Avanzini moc do 34 KW
Zużycie drewna: 6 kg/H/Gaz
Wymiary zewnętrzne: ø 170 cm
Wymiary wewnętrzne: ø130 płyta obrotowa, ø100 na 5 szt. pizzy 32 cm (wypiek ok. 100 szt. na godzinę)
Waga: 1300 kg
Obudowy pieca: mozaika, tynk, blacha itp.