Piec obrotowy (Do wypieku 5 sztuk pizzy)

Piec obrotowy to idealne rozwiązanie dla lokali gastronomicznych o dużym natężeniu pracy, które chcą serwować doskonale wypieczoną pizzę w szybkim czasie.

Piec obrotowy może być opalany drewnem, gazem lub w trybie hybrydowym, co pozwala dostosować go do indywidualnych potrzeb Twojej restauracji. Dzięki możliwości wypiekania do 5 sztuk pizzy jednocześnie, idealnie sprawdza się w najbardziej ruchliwych lokalach.

Piec pracuje w optymalnym zakresie temperatur 400°C/450°C, gwarantując szybkie i równomierne wypieczenie każdej pizzy. Ustawieniami pieca steruje się poprzez dotykowy panel sterowania, na którym można ustawić nawet najbardziej szczegółowe parametry takie jak: pożądany czas wypieku czy prędkość obrotu.

Aby jeszcze lepiej dopasować piec do wystroju wnętrza Twojej pizzerii, oferujemy go w trzech wariantach wykończenia: mozaika, tynk lub blacha.

Skontakuj się z nami

Dodatkowe informacje

Forma opalania: drewno, gaz lub hybryda.

Płyta obrotowa: płyta wulkaniczna biscotto 4 cm

Temperatura pracy pieca: 400°C/450°C

Komin: ø 200 mm, naturalny ciąg

Palnik gazowy: Avanzini moc do 34 KW

Zużycie drewna: 6 kg/H/Gaz

Wymiary zewnętrzne: ø 170 cm

Wymiary wewnętrzne: ø130 płyta obrotowa, ø100 na 5 szt. pizzy 32 cm (wypiek ok. 100 szt. na godzinę)

Waga: 1300 kg

Obudowy pieca: mozaika, tynk, blacha itp.